منظور از شرکت های پیمانکاری ساختمانی و یا تاسیساتی و یا تجهیزاتی خصوصی ایران، اشخاص حقوقی در بخش خصوصی ایرانی است که برای انجام کارهای ساختمانی و یا تاسیساتی و یا تجهیزاتی به صورت شرکت در داخل کشور به ثبت رسیده و صد در صد سهم الشرکه آن متعلق به اشخاص حقیقی ایرانی در بخض خصوصی باشد و منظور از شرکت ها و موسسات تعاونی پیمانکاری ساختمانی و تاسیساتی و تجهیزاتی ، شرکت ها و موسساتی است که بر طبق قوانین جمهوری اسلامی ایران به منظور انجام عملیات ساختمانی، تاسیساتی و یا تجهیزاتی به وجود آمده و صد در صد سهام یا دارایی آن متعلق به اشخاص حقیقی یا حقوقی مندرج در ضوابط بخش تعاونی جمهوری اسلامی ایران باشد. اکثر پیمانکاران و مهندسان جهت عقد قرارداد و شرکت در پروژه های عمرانی و خدماتی نیاز به ثبت شرکت ساختمانی دارند.
• تعیین موضوع فعالیت شرکت ساختمانی
موضوع فعالیت شرکت های ساختمانی شامل انجام پروژه های عمرانی از قبیل راه سازی، اسکله سازی و … و ساخت کلیه ابنیه مسکونی – اداری – تجاری و صنعتی می باشد . هر کدام از این دسته ها نیز خود دارای شاخه های گوناگونی می باشد از قبیل اسکت سازی، مقاوم سازی، حفاری و … همچنین از زیرشاخه های فعالیت های ساختمانی می توان به پروژه های تاسیساتی و اطفاء حریق و سیستم های حفاظتی و امنیتی اشاره نمود.
فعالیت های جانبی هم وجود دارد که شامل طراحی و اجرای نماد داخلی و دکوراسیون داخلی، فضا سازی و محوطه سازی ، ایجاد فضای سبز و بازی و نمای خارجی ساختمان می باشد.
• شرایط انتخاب نام شرکت ساختمانی – پارسی و معنادار باشد. مثلاَ به جای نام غیرپارسی آپارتمان ، از نام پارسی کاشانه، به جای تکنیک – تکنو، از فن ، به جای تکنولوژی از فن آوری استفاده شود. – متمایز باشد و مشابه آن قبلاَ ثبت نشده باشد.
– حداقل دارای سه سیلاب ( سه کلمه مستقل ) باشد. – حداقل دارای یک اسم خاص باشد. (هر چه تعداد اسم های خاص در نام شرکت بیشتر باشد احتمال ثبت آن بیشتر است) .
به این نکته توجه داشته باشید که کلماتی مانند ساختمانی، بازرگانی، صنعتی ، خدماتی ، توسعه ، تجاری ، مهندسی ، مهندسی مشاور ، فنی مهندسی ، حقوقی، تولیدی و … بیانگر موضوع فعالیت می باشند و جزء سیلاب محسوب نمی شوند. شایان ذکر است، استفاده از کلمه مهندسی در نام شرکت مستلزم ارائه مدرک تحصیلی مهندسی می باشد. توضیح بیشتر آنکه، در شرکت های ساختمانی و مهندسی می توان قبل از نام شرکت از واژه هایی نظیر مهندسی، فنی مهندسی، گروه مهندسین و یا مهندسین استفاده نمود که کاربرد هر یک از این واژه ها نیازمند ارائه مدارک جداگانه ای است. 1- مهندسین: از آن جا که کلمه مهندسین جمع است لذا استفاده از کلمه مهندسین مستلزم آن است که در زمان تحویل مدارک، مدارک بیش از یک مهندس ارائه گردد. 2- مهندسی و فنی مهندسی: استفاده از کلمه مهندسی و فنی مهندسی مستلزم ارائه یک مدرک مهندسی و یا فنی مهندسی در زمان تحویل مدارک برای ثبت شرکت است. 3- گروه مهندسین: جهت استفاده از این نام در ثبت کردن شرکت، می بایست کلیه اعضای شرکت دارای مدرک مهندسی بوده و در زمان کار کلیه ی اعضا مدرک تحصیلی مهندسی خود را تحویل مرجع ثبت شرکت ها دهند.
Leave A Comment